2013. november 20., szerda

Pár dolog amit utálok egy blogban!


 
Pár dolog amit utálok egy blogban!
 
 
  • Alapsztorik.: Amit már szerekesztőtársam is leírt pár alapsztorit. Annyi több ugyanolyan történet van. Mindenki aki fan vagy imád könyveket, regényeket olvasni az szerintem blogokat, fanfictionokat is olvas. Leginkább fanfictionban vannak ugyanazok a történetek. Legyetek egyediek az megalapozza a blog hangulatát, körmöt rágva várjuk az új részt akkor!!!
  • Túl sok modul és kinézet: Igen fontosak ezek a dolgok is, de ne legyen túl sok! Nem néz ki szépen amikor kirakják a sok fő modult (chat, rendszeresek..stb.) és elrontják a sok hülyeséggel, már bocsánat. Ha kirakod mondjuk a cseréket vagy amit szerinted érdemes elolvasni akkor ne rakd ki a szereplőket a fényképükkel. Viszont ha kiraksz egy mellék modult akkor egy főt ne!! Ha nagyon akarod a szereplőidet oldalra kirakni akkor a cseréknek és a blogoknak csinálj külön oldalt.! (Ez csak egy példa volt, sok ilyet láttam, hogy tele van zsúfolva minden! SENKI NEM AZT FOGJA NÉZNI, HOGY MILYEN SZÉP MODULJAID VANNAK!) A másik a nagyon csicsás háttér és fejléc! Ne legyen szerintem nagyon színes háttér ha már a fejléced szépen meg van csinálva egy szín háttérrel! Viszont ha nagyon szeretnél pl: bazi nagy virágokat háttérnek akkor csinálj vagy csináljtass átlátszó fejlécet!
  • Helyesírás, szóismétlés: "Lássuk! - mondta Stella és kinyitotta a csomagot."
    "Amikor Dave elmondta az igazat rosszul esett és amikor elfutottam csak zokogtam!"
    Írtam két példát. Na ezek nagyon az agyamra tudnák ám menni, a helyesírási hibák főleg. Mindenkinek ajánlom, hogy  Worldbe írja meg a részeket hisz ott kiírja ha rosszul írtál valamit, és a másik, hogy figyelmesen átolvasni a történetet és kijavítani a hibákat. Elég hülyén hangzanak azok a mondatok amikben szóismétlés van ezért szerintem mindenkit megkegyelmezünk azzal, ha nem tesszük!
  • Sok kép: Amikor egy rész akár rövid akár nem, de tele van tömve képpel... Ilyenkor ajánlom azt, hogy azt a módszert válasszátok amikor kiírod kinek a szemszöge akkor oda raksz egy képet jobb esetbe GIF-t avagy maximum 2 kép legyen benne. Nem hiszem, hogy a felesleges képek felkeltik mások figyelmét.
  • Ugyanazok a szereplők, nevek: Minden helyen szinte ugyan azok a szereplők. Oké megértem ha Selena Gomez a példaképed és szép meg megvannak hozzá a képek, de minden második fanfictionben Selena a főszereplő. De vannak olyan tömeg szereplők mint: Lisa Tellbe, Acacia Clark, Ariana Grande, Victoria Justice...stb. Legyetek kreatívak! Keressetek a neten emberekre, adok pár ötletet: Kalel Kitten, Ekaterina Normalnaya, Danielle Campbell.
    A nevek.. Mindig egyszerű neveket választanak az emberek mint az Alex, Emily, Samantha...stb.
    Legyen egy lánynak különleges neve akkor és itt nem gondolok arra, hogy Summer vagy bármilyen hónapról nevezzétek el a szereplőtöket mert az is kezd a szokásos nevekké válni. Olyan neveket válasszatok ami igazán tetszik mint például: Georgia, Kelly.

    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése